18:00

Örby IS

Referat: Västerhaninge IF - Örby IS

Västerhaninge hakar på i toppen av division fem södra efter seger mot Örby.

Västerhaninge började klart starkast. Redan efter fem minuter kom Franco igenom helt fri men avslutet gick utanför. 1-0 skulle komma efter fint anfall som byggdes upp på höger kanten kom Franco förbi ytterbacken i Örby, tryckte in bollen snett bakåt där Ibbe kom och bredsidade in bollen. Det hade då gått 18 minuter av halvleken. Tio minuter senare var det dags igen Ibbe på väg igenom blir upphakad och domaren dömer straff. Om vi skall vara ärliga kändes den rätt billig. Nille stegar fram sätter straffen säkert men domaren vill att den skall gå om. Repris Nille stegar fram och sätter straffen säkert. 2-0 till Västerhaninge i halvlek.

Andra halvlek Örby sätter fart. Får en frispark i ytterzonen i den 50:e minuten. Bollen slås och touchar på muren samtidigt som Thomas i målet halkar och reduceringen är ett faktum. Nu fick Örby luft och tryckte på samtidigt som Västerhaninge uppträdde passivt och stressat.

I den 79:e en boll i djupet till en offsidestående Ibbe som stannar upp. Linjemannen viftar för offside men huvuddomaren vinkar ned den. Stefan kommer bakifrån på högerkanten driver fram bollen slår in den där adam möter på pannan och 3-1 är ett faktum. Protester från Örby men domaren dömer mål. Hade vi råkat ut för något liknande hade säkert vi också protesterat. Vi tyckte däremot i den här situationen att domaren gjorde en korrekt bedömning.

Örby reducerar i den 83:e men därefter orkar inte Örby skapa någon riktig målchans. Västerhaninge vinner matchen rättvist.